» За нас
начало » За нас

Добре дошли на новия сайт за българите във Флорида!

(09/03/09) Някъде по това време, но преди 4 години нашият екип стартира bg-atlanta.com - уебсайтът за българите в Атланта. След няколко милиона кликания по него дойде време да направим такъв и за нашите приятели във Флорида. Днес се радвам да ви приветствам с добре дошли!

Очевидно е, че сайтът ни е далеч от идеален и все още има доста работа по него. Надяваме се, че с ваша помощ и това ще стане. Всеки, който има желание да пише новини, различни истории или има идеи, които смята,че може да реализира с нас - нека пише на yasen@bg-florida.com. 

Но преди да ви покажа кое къде се намира в този сайт, искам да ви поканя на Концерта на Анелия в Тампа на 1 октомври, петък. Там ще отпразнуваме подобаващо стартът на вашия нов сайт. Всичко за концерта може да намерите тук ».

Нека да ви покажа някои от нещата в сайта. Водещите 5 теми с новини за българите във Флорида и САЩ, са поставени най-отгоре на заглавната страница на сайта. Само кликнете на заглавието или върху някой от линковете за повече информация, видео и снимки. По-старите теми може да откриете в секцията ни АРХИВ.

Като говорим за снимки - очаквайте скоро галерия със снимки от партита и концерти във Флорида. Вие също може да ни изпращате вашите спомени. В галерията ше може да увеличавате снимките, да си ги запазвате на вашия компютър или просто да ги разглеждате една  след друга.

Секцията с новините от България, Светът, Любопитно и Спорт е по-богата от всякога. Водещите новини се актуализират на всеки 30 минути на заглавната ни страница. За още теми от деня - само кликнете на менюто НОВИНИТЕ и изберете рубриката, за която искате да прочетете повече теми.

Безплатни малки обяви и горещите теми може да обсъждате в нашия ФОРУМ.

Ще се радваме да чуем вашите идеи и препоръки за новия ни сайт, както и мнението ви за промените. Благодарим ви за доверието и посещенията през първите ни 3 години!

Ясен Дараков
издател


Ето някои от нещата, които превърнаха нашият сайт-майка bg-atlanta.com в институция, а Голямото BG парти най-силния бранд за купони в САЩ

 

bg-atlanta.com пренася кампанията "Не сте сами" в САЩ
        Сайтът ще разпострани лентички и стикери сред българите в цяла Америка

 

Трагедията с българските медицински сестри обедини български медии в международната кампания "Не сте сами!".
Кампанията е на bTV, "Дарик радио", вестниците "Стандарт", 24 часа, “Монитор” и списание “Тема”. В кампанията се включи и сайтът за българите в Атланта bg-atlanta.com. Чрез нас над 11 хиляди лентички и стикери ще стигнат  до българите в Атланта, Чикаго и Западното Крайбрежие. "Важно е да разказваме на нашите приятели-американци за несправедливостта с нашите сестри в Либия. Тази нация е доказала, че когато се дава гласност на един проблем и се притискат властите, проблемът може да се разреши бързо", отбелязва кореспондентът на bTV в САЩ Ясен Дараков.

Като символ на кампанията са отпечатани лентички с българското знаме и думите "Не сте сами!" - на български и английски език.  Отпечатани са и 500 000 стикери за автомобили.

Кампанията в САЩ ще започне така:

 Лентички и стикери ще бъдат раздадени на Голямото BG Party 12 на 27 януари в кпуб АЙКО. Освен това ще може да вземете лентички и стикери от Българското кафе в Алфарета.

 Ще изпратим лентички и стикери на вестник "България сега" в Чикаго, които ще бъдат разпространени сред нашата общност там.

 Символите на кампанията "Не сте сами" ще бъдат раздадени и на традиционното грандиозно парти по повод 3 март в Сан Франциско, организирано от Орлин Мирчев.

Нека да сложим знака в долния ляв ъгъл на задното стъкло на автомобила си и да не го сваляме!

В България 10 000 таксита поставиха в долния ляв ъгъл на задното си стъкло стикера "Не сте сами!". Таксиметрови шофьори в цялата страна ще раздават и на клиентите си лепенките. Стикери ще бъдат залепени в автобусите на градския транспорт в София и на стъклата на линейките.

bTV ще разпространи лентите "Не сте сами!" и на първото заседание на Европейския парламент в Страсбург. А на 9 февруари, когато се навършат 8 години от ареста на българките, телевизията ще организира шествие и молитва за здравето и спасението им.


 получено по e-mail, 15 декември 2006 

Subject:
zdraveite
From: "Anna Toneva " <atoneva@>
Date: Fri 12/15/2006 5:05 PM
To: yasеn@bg-atlanta.com

Kazvam se Anna Toneva I jiveia v Kansas City.
Ot mnogo vreme ideiata za spoika mejdu Bulgarite v nashia grad mi se varti v glavata….i naskoro
Se rashih I skalapih malko , I mnogo nishtojno E- vestniche…
Triabva ta se saglasite, che malko e po-dobre ot nishto, nali?
Poluchih mnogo intusiazirani otgovori, idei, I saveti.
Edno ot nai -dobrite predlojenia beshe da se poucha ot po-dobrite( s web adresa na vashata stranitsa)
Vednaga posetih vasheto valshebno satvorenie…..
Vash pochitatel- Anna


Близо 55 хиляди зареждания на bg-atlanta.com след два месеца в мрежата

54,711 пъти е заредена страницата за българите в Атланта след два месеца съществуваване, според статистиката на statcounter.com, които следят посещаемостта на портала чрез специален код, инсталиран на страницата. За този период е имало 8,336 уникални посетители (всеки посетител се отчита като 1 за 24 часа, независимо колко пъти е влизал през този ден). Това са 5 хиляди посетители само през втория месец. 4,905 от всички потребители са били за първи път на сайта през тези два месеца, 3,431 от тях са се върнали отново. Това означава, че близо 70% от посетителите се посещават bg-atlanta.com отново и отново за още новини, интервюта, да посетят форума, пуснат безплатна малка обява, разгледат галериите със снимките или използват някоя от другите функции на сайта.

bg-atlanta.com не се посещава само от българите в Атланта. Сайта е регистрирал посетители от над 75 града в повече от 18 държави по целия свят. Най-екзотичното място? Сигурно курортния град Puerto De La Cruz на испанския бряг. Сред редовните посетители са българи, които живеят в Мадрид, Брюксел, Виена, Париж, Атина, различни градове в Германия и Холандия.

Увеличава се и времето, което посетителите прекарват на сайта. Средно посетителите се задържат между 5 и 20 минути при всяко посещение, показва статистиката. Около 11% обаче се застояват повече от час.

От началото на октомври bg-atlanta.com е и официалния дистрибутор за щата Джорджия на IPTV системата, чрез която всеки с достъп до интернет, може да гледа 10 български програми, сред които Националната bTV, 7 дни, СКАТ, Bulgaria TV, музикалните Fen TV и City TV. Пакетът включва също и EuroNews, BBC WORLD, Fashion TV, RAI UNO (Italy), TV5 (France), TV9, ERT SAT. Услугата предлага и достъп до български филми, над 10 български радиостанции, както и евтина телефония до България и света. Всичко за пакета с български телевизии можете да научите тук.

Порталът на българите в Атланта официално стартира на 1 септември 2006 г.


Близо 25 хиляди зареждания на bg-atlanta.com за първия месец в мрежата

24,280 пъти е заредена страницата за българите в Атланта в първия си месец на съществуваване, според статистиката на statcounter.com, които следят посещаемостта на портала чрез специален код, инсталиран на страницата. За този период е имало 3,338 уникални посетители (всеки посетител се отчита като 1 за 24 часа, независимо колко пъти е влизал през този ден). 2,010 от тези потребители са били за първи път на сайта, 1,328 от тях са се върнали отново. Това означава, че над 66% от посетителите се посещават bg-atlanta.com отново и отново за още новини, интервюта, да посетят форума, пуснат безплатна малка обява, разгледат галериите със снимките или използват някоя от другите функции на сайта.

"Изключително сме доволни от този резултат", заяви Ясен Дараков, чиято е идеята за сайта, "Това, което почна като един интернет флаер за Голямото BG Party се превърна в място за българската общност в Атланта. Мисля, че това ни помага да сме по-сплотени, да се чувстваме повече като общност, като обединени българи зад граница."

bg-atlanta.com не се посещава само от българите в Атланта. Сайта е регистрирал посетители от над 53 града в повече от 15 държави по целия свят. Най-екзотичното място? Сигурно курортния град Puerto De La Cruz на испанския бряг. Сред редовните посетители са българи, които живеят в Мадрид, Брюксел, Виена, Париж, Атина, различни градове в Германия и Холандия.

Повечето потребители прекарват между 5 и 20 минути при всяко посещение, показва статистиката. Около 11% обаче се застояват повече от час.

Две рекламни кампании минаха на bg-atlanta.com през този първи месец. Албена Иванова и нейният бизнес с недвижими имоти е първият рекламодател на сайта. Телекомуникационният лидер Hermes Phone (притежаван от Nexcom Communications) се довери на екипа на bg-atlanta.com за партито и рекламната кампанията по повод петия им рожден ден.

От началото на октомври bg-atlanta.com е и официалния дистрибутор за щата Джорджия на IPTV системата, чрез която всеки с достъп до интернет, може да гледа 10 български програми, сред които Националната bTV, 7 дни, MSAT, Bulgaria TV, музикалните Fen TV и City TV. Пакетът включва също и EuroNews, BBC WORLD, Fashion TV, RAI UNO (Italy), TV5 (France), TV9, ERT SAT. Услугата предлага и достъп до български филми, над 10 български радиостанции, както и евтина телефония до България и света. Всичко за пакета с български телевизии можете да научите тук.

Порталът на българите в Атланта официално стартира на 1 септември 2006 г.


Другите за нас

вестник "България сега" Чикаго

23 септември 2006

Бг парти #7 в Атланта  
ImageПреди няколко издания, в-к „България Сега” ви направи съпричастни с идеята на Ясен Дараков и приятели- да съберат българите в Атланта и да покажат на всички, че никой не може да се весели по- добре от нас! Само за няколко месеца, БГ партитата се превърнаха в традиция! Днес ви представяме снимките от парти #6!  Вижте сами, дали не можете да откраднете за себе си от емоциите, веселието и ритъма на българската музика от тези усмихнати лица! Ако гледането от страниците на вестника не ви е достатъчно, имаме прекрасна новина! ImageНа 6 октомври, петък, от 9 pm до 3 аm, в CLUB AIKO, земята под краката ни ще се разтресе отново, защото идва парти #7! И защото няма парти без повод, а повод може да бъде всичко хубаво и весело, този път българите в Атланта ще празнуват петия рожден ден на HERMES PHONE!
За повече информация, посетете интернет порталa за българската общност в този град-
www.bg-atlanta.com

вестник "България сега" Чикаго, 15 септември 2006

 

 

 

 получено по e-mail, 15 септември 2006 

Subject:
zdraveite:)
From: "galina bileva" <galina_bileva....@>
Date: Fri, Sep 15, 2006 5:28 pm
To: info@bg-atlanta.com

savsem slu4aino namerih stranicata vi i dosta mi haresa.Na mistoto kadeto sam az niama takava splotenost,koeto e ujasno i edva li niakoga 6te imame takiva partita:(samo iskah da vi pozdravia i dano da prekarate SUPER tazi ve4er:))pozdravi ot IBIZA;)

Galina Bileva    

 

вестник "България сега" Чикаго

8 септември 2006

Голямо БГ парти в Атланта

 
ImageИдеята за Голямото БГ парти в Атланта е на Ясен Дараков и негови приятели , защото им омръзва да прекарват вечерите в сръбски и гръцки дискотеки. В Атланта не е имало такива прояви повече от 2 години. Първото БГ парти организират  на 5 срещу 6 май, по случай Гергьовден. А най- новото предстои да бъде на 15 септември, по случай Първия учебен ден! Защото организаторите смятат, че поводи за празнуване трябва да се търсят във всичко. Според тяхно неофициално проучване, 99 % от посетителите на партитата пият, само когато имат повод! А повод се намира винаги, когато има какво да се пие! Перфектното настроение по време на българските купони се дължи на Боян, или както е по- известен сред почитателите на нощния живот в Атланта- DJ Screwball! За целта той е събрал над 40 GB българска музика, за да може всяко музикално желание да бъде изпълнено!
По-късно тази година в Атланта започват БГ концерти на любими български поп и поп-фолк изпълнители. За Чикаго те са вече традиция от години, но в Атланта не е правено до сега!
От началото на септември, организаторите на партитата създадоха и нов интернет портал за българската общност в Атланта!  На   
www.bg-atlanta.com    българите в щата Джорджия ще могат да четат последните новини от България и света, обновявани през целия ден. Там ще намерят информация за предстоящи купони и събития в Атланта, безплатни малки обяви, интернет форум, снимки и още много...

   


 

Би Ти Ви на живо от Ню Йорк за годишнината от 11 септември

Би Ти Ви е единствената българска медия с екип, който предава на живо от Кота Нула - мястото в Ню Йорк, където преди пет години се издигаха кулите близнаци на Световния Търговски Център.

През целия ден телевизията имаше живи включвания и репортажи, като в емисията Би Ти Ви Светът от 19 часа българско време, кореспондентът на Би Ти Ви в САЩ Ясен Дараков предава на живо от покрива на 2 World Financial Center непосредствено до Кота Нула и разговаря с Николай Златарев - един от десетките българи, преживели атаките преди 5 години. Той разказа за преживения ужас, как са избягали от срутващите се сгради и как този терористичен удар е променил живота и начина му на мислене. Емисията на Би Ти Ви Светът от 11 септември може да се гледа в www.neterra.tv.

На 11 септември 2001 г. в поредица от координирани самоубийствени атентати срещу САЩ общо 19 терористи от арабски произход едновремено вземат контрол над 4 самолета Боинг. Два от тях блъскат в кулите на световния търговски център в Манхатън, Ню Йорк; всеки от тях в двете най-високи кули, в рамките на 18 минути. В разтояние на 2 часа кулите падат. Терористите разбиват третия самолет в Пентагона -главният щаб на министерството на отбраната на САЩ, в окръг Арлингтън, Вирджиния. Четвъртият се разбива в поле в окръг Съмърсет, Пенсилвания, вследствие съпротивата на пътниците. По официална статистика броя на загиналите от атаките е 2986, заедно с 19-те терористи.

 

 

реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
05/24/2022
Карп, Карпo
05/28/2022
Емил, Емилия, Емилиан, Емилианa
06/05/2022
Валери, Валерия
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
БГ Флорида

Create Your Badge
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news