» комари Флорида
начало » комари Флорида
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Гигантски комари нападнаха Флорида

Насекомите са 20 пъти по-големи от обикновените

(06/10/13) Гигантски комари, 20 пъти по-големи от обичайните, атакуваха Флорида след проливните дъждове, предизвикани от тропическата буря "Андреа".

Насекомите са от вида Psorophora ciliata, известен разговорно като "gallinippers". Те виреят в тежко наводнените райони.

Още през май учени от университета на Флорида прогнозираха, че кръвопийците ще атакуват централните и южни райони на щата.

Миналата година е имало поява на такива комари във Флорида, а размерите им надхвърляли един инч. Ентомологът Фил Кауфман казва, че грамадните насекоми "са около 20 пъти по-едри от обикновените комари". "Нападат хората, пият кръвта им, а ухапването е силно болезнено”, казва Антъни Пелаес от Музея на науката и индустрията в Тампа. Името на комарите дошло от там, че се смята, че могат да изпият цял галон с кръв.

Дъг Карлсон, директор на агенцията за контрола по комарите за Indian River County казва, че комарите са толкова грамадни, че все едно ви е нападнала малка птица.

Местните власти предупреждават населението да вземе предпазни мерки срещу нашествието - дрехи с дълги ръкави, ползването на репеленти срещу насекоми и др. Въпреки големината и болката от ухапването, гигантите не носят зарази.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
05/24/2022
Карп, Карпo
05/28/2022
Емил, Емилия, Емилиан, Емилианa
06/05/2022
Валери, Валерия
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
БГ Флорида

Create Your Badge
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news