» Любо и Антони шах
начало » Любо и Антони шах
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Българчета от Флорида шампиони по шах

Любо и Антони са първи надежди на щата в този спорт

(05/31/13) Две българчета от Флорида са шампиони по шахмат, съобщиха от Първо народно читалище "Родина" в Тампа Бей. Те са братчета, а техният баща е Тимотей Господинов, треньор по шахмат, който е и ръководител на шахматния клуб към детския клуб «Радост».


За Любо всичко започва в началото на 2006 година, когато той едва седемгодишен участва като на шега в първият си шахматен турнир за деца и за голяма изненада на всички го печели убедително.

Приказката продължава и през следващите няколко турнира и едва осемгодишен той вече играе само със мъжете. Победите и там продължават и много скоро. Любо става номер 1 във Флорида между връстниците си. Върха в шахматната си кариера той достига в края на 2012 година, когато става и национален шампион за осми клас.

Няколко месеца след това той получава званието шампион на щата Флорида за деца до 8 клас и званието «експерт», което се дава на шахматисти с рейтинг над 2000 точки. Днес той участва в шахматни турнири почти всяка седмица като на повечето от тях излиза побeдител.

И докато за много хора това което е направил Любо ще остане ненадминато, то неговото шестгодишно братче Тони се опитва да докаже, че човешките възможности нямат граници.За минимално време то извървява пътя от брата на Любо, както го наричат в началото, до Тони - най-бързо прогресиращото дете в Флорида.

Няколко месеца след като започва да играе на турнири, Антони Господинов се изкачва на първо място по рейтинг за деца до 7 години за цяла Флорида.
Коментирай

Браво! Браво, Тимо, Любчо, Тони! Гордеем се с вас, дори от толкова голямо разстояние! Продължавайте все по-напред и по-нагоре!
( Илияна Арабска @ 2013-06-01 15:36:40 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
07/03/2022
Атанас, Атанаска
07/05/2022
Недялко, Недялкa, Недa
07/09/2022
Олег, Олгa, Оля
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
БГ Флорида

Create Your Badge
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news